Groeilanden blijven volgens professor Stefan Duchateau een belangrijke component in de portefeuilles, maar de laatste 2 jaar veel minder nadrukkelijk dan voorheen met zelfs een bijzondere sectie waarbij enkel Aziatische landen nog deel uitmaken van ons keuzepallet. Deze accentuering vereist wat verdere duiding.

Een vergelijking van de ontwikkeling van de (verwachte) bedrijfsresultaten in diverse regio's laat toe om onmiddellijk de Aziatische regio naar voor te schuiven.

Emerging Europe staat al lang niet meer op ons verlanglijstje, dit overigens om diverse redenen maar het volstaat hier om te verwijzen naar de ontwikkeling van de locale bedrijfsresultaten.

Ook Latijns-America kan op weinig beleggingssympathie rekenen (tenzij we ons zouden beperken tot Columbia of Mexico). De grote blokken blijven echter te afhankelijk van de relatief zwakke grondstoffenprijzen en vertonen hardleerse trekjes als het om inflatiebestrijding of budgettaire discipline gaat. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Groeilanden blijven volgens professor Stefan Duchateau een belangrijke component in de portefeuilles, maar de laatste 2 jaar veel minder nadrukkelijk dan voorheen met zelfs een bijzondere sectie waarbij enkel Aziatische landen nog deel uitmaken van ons keuzepallet. Deze accentuering vereist wat verdere duiding. Een vergelijking van de ontwikkeling van de (verwachte) bedrijfsresultaten in diverse regio's laat toe om onmiddellijk de Aziatische regio naar voor te schuiven. Emerging Europe staat al lang niet meer op ons verlanglijstje, dit overigens om diverse redenen maar het volstaat hier om te verwijzen naar de ontwikkeling van de locale bedrijfsresultaten. Ook Latijns-America kan op weinig beleggingssympathie rekenen (tenzij we ons zouden beperken tot Columbia of Mexico). De grote blokken blijven echter te afhankelijk van de relatief zwakke grondstoffenprijzen en vertonen hardleerse trekjes als het om inflatiebestrijding of budgettaire discipline gaat. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.