Gisterenavond zakte de goudprijs weg tot 1188 dollar, om vanaf dat niveau weer lichtjes te herstellen. Als gevolg van de stijging van de dollarkoers is de appetijt voor alternatieve beleggingen als edelmetalen gevoelig afgenomen.

Op weekbasis stevent de goudprijs op de sterkste daling in zes weken af. De goudprijs is sinds maandag al met 3,20% gedaald en een dergelijke daling hadden we sinds de week van 11 december niet gezien.

Volgens James Steel van HSBC speelt niet alleen de dollar tegen de goudprijs. Ook de algemene daling van de grondstoffenprijzen speelt een rol in het verhaal, ook de olieprijs heeft fors moeten inbinden.

Daarnaast is er de vrees dat China de monetaire teugels strakker gaat aantrekken om de kredietverstrekking te beperken, waardoor er vanuit dat land minder vraag naar goud zou zijn.

Gisterenavond zakte de goudprijs weg tot 1188 dollar, om vanaf dat niveau weer lichtjes te herstellen. Als gevolg van de stijging van de dollarkoers is de appetijt voor alternatieve beleggingen als edelmetalen gevoelig afgenomen. Op weekbasis stevent de goudprijs op de sterkste daling in zes weken af. De goudprijs is sinds maandag al met 3,20% gedaald en een dergelijke daling hadden we sinds de week van 11 december niet gezien. Volgens James Steel van HSBC speelt niet alleen de dollar tegen de goudprijs. Ook de algemene daling van de grondstoffenprijzen speelt een rol in het verhaal, ook de olieprijs heeft fors moeten inbinden. Daarnaast is er de vrees dat China de monetaire teugels strakker gaat aantrekken om de kredietverstrekking te beperken, waardoor er vanuit dat land minder vraag naar goud zou zijn.