James Rickards, managing director bij Tangent Capital, is van mening dat de markt voor edelmetalen overspoeld werd door sentiment en emoties zijn volgens hem niet altijd een even goede raadgever.

Ricards blijft in ieder geval positief voor het goud, de kansen op herstel van de goudprijs zijn naar zijn mening afhankelijk van de FED.

De Amerikaanse centrale bank zal volgens Ricards niet durven beginnen 'taperen', dit uit vrees voor deflatie. De reële rente ligt momenteel boven het inflatieniveau en dat is een negatief signaal voor het goud.

De FED zal echter moeten inbinden met de tapering-plannen en dat zal de goudprijs opnieuw hoger sturen. Volgens Ricards staat de goudprijs klaar om door te stijgen richting 7000 dollar.

James Rickards, managing director bij Tangent Capital, is van mening dat de markt voor edelmetalen overspoeld werd door sentiment en emoties zijn volgens hem niet altijd een even goede raadgever. Ricards blijft in ieder geval positief voor het goud, de kansen op herstel van de goudprijs zijn naar zijn mening afhankelijk van de FED. De Amerikaanse centrale bank zal volgens Ricards niet durven beginnen 'taperen', dit uit vrees voor deflatie. De reële rente ligt momenteel boven het inflatieniveau en dat is een negatief signaal voor het goud. De FED zal echter moeten inbinden met de tapering-plannen en dat zal de goudprijs opnieuw hoger sturen. Volgens Ricards staat de goudprijs klaar om door te stijgen richting 7000 dollar.