Er zijn echter nog altijd een aantal uitzonderingen die de algemene regel bevestigen. Jim Rickards, portfolio manager bij West Shore Funds en auteur van het binnenkort te verschijnen boek Death of Money, gelooft nog steeds in het potentieel van het goud.

Als gevolg van een lager aanbod en een grotere vraag kan de goudprijs op termijn alleen maar stijgen. De goudprijs staat daardoor binnen drie tot vijf jaar op 7000 tot 9000 dollar, aldus Rickards. De huidige koersniveaus bieden volgens hem daarom ideale instapkansen.

Er zijn echter nog altijd een aantal uitzonderingen die de algemene regel bevestigen. Jim Rickards, portfolio manager bij West Shore Funds en auteur van het binnenkort te verschijnen boek Death of Money, gelooft nog steeds in het potentieel van het goud. Als gevolg van een lager aanbod en een grotere vraag kan de goudprijs op termijn alleen maar stijgen. De goudprijs staat daardoor binnen drie tot vijf jaar op 7000 tot 9000 dollar, aldus Rickards. De huidige koersniveaus bieden volgens hem daarom ideale instapkansen.