Goud voor levering in augustus daalde gisteren met ongeveer 5 dollar of bijna een halve procent. Op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange werd nog iets minder dan 1235 dollar voor een troy ounce goud betaald.

De goudprijs ondervond enige steun van de terugval in het Amerikaans consumentenvertrouwen, maar werd gepareerd door de sterkere dollar. De dollar-index, die de koers van de dollar met een mandje van zes munten vergelijkt, steeg met 0,60% tot 86,19.

Adam Klopfenstein, senior strateeg biij Lind-Waldock in Chicago, is van mening dat de goudprijs beter standhoudt dan de andere grondstoffen.

Dat heeft te maken met de vlucht naar kwaliteit bij de beleggers. Klopfenstein verwacht dat de goudprijs verder kan stijgen.

Goud voor levering in augustus daalde gisteren met ongeveer 5 dollar of bijna een halve procent. Op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange werd nog iets minder dan 1235 dollar voor een troy ounce goud betaald. De goudprijs ondervond enige steun van de terugval in het Amerikaans consumentenvertrouwen, maar werd gepareerd door de sterkere dollar. De dollar-index, die de koers van de dollar met een mandje van zes munten vergelijkt, steeg met 0,60% tot 86,19. Adam Klopfenstein, senior strateeg biij Lind-Waldock in Chicago, is van mening dat de goudprijs beter standhoudt dan de andere grondstoffen. Dat heeft te maken met de vlucht naar kwaliteit bij de beleggers. Klopfenstein verwacht dat de goudprijs verder kan stijgen.