Hun verhaal is bekend: ze zitten met ongeduld te wachten tot de inflatiesignalen sterker worden, maar spijtig genoeg gebeurt dat maar niet. Zelfs de meeste hardnekkige hyperinflationist twijfelt diep van binnen of hij toch niet het foute pad heeft gekozen. Dat publiekelijk toegeven zal hij echter nooit doen.

Jim Steel, chief commodities analyst bij HSBC Bank USA, is echter van mening dat de feiten de feiten zijn. De goudprijs werd nogmaals neergehamerd en daar valt nu eenmaal geen speld tussen te krijgen. De hyperinflationisten hebben weer eens lik op stuk gekregen, maar het valt te betwijfelen of ze eindelijk hun lesje geleerd hebben.

Hun verhaal is bekend: ze zitten met ongeduld te wachten tot de inflatiesignalen sterker worden, maar spijtig genoeg gebeurt dat maar niet. Zelfs de meeste hardnekkige hyperinflationist twijfelt diep van binnen of hij toch niet het foute pad heeft gekozen. Dat publiekelijk toegeven zal hij echter nooit doen. Jim Steel, chief commodities analyst bij HSBC Bank USA, is echter van mening dat de feiten de feiten zijn. De goudprijs werd nogmaals neergehamerd en daar valt nu eenmaal geen speld tussen te krijgen. De hyperinflationisten hebben weer eens lik op stuk gekregen, maar het valt te betwijfelen of ze eindelijk hun lesje geleerd hebben.