Helaas voor die hyperinflationisten blijft het telkens opnieuw vals alarm te zijn. Oplevingen in de goudprijs waren in de afgelopen maanden nooit een lang leven beschoren. Bovendien doen zich op de goudmarkt vreemde bewegingen voor waar niet meteen een logische verklaring voor te vinden is.

Michael Haynes, chief executive officer bij online precious-metals dealer APMEX Inc, is van mening dat er nog altijd kopers opduiken die goud kopen als hedge tegen inflatie. Van die inflatie hebben we tot dusver niet veel gezien, maar de kans bestaat volgens APMEX nog steeds dat die op een onbewaakt moment toch door het plafond vliegt.

Helaas voor die hyperinflationisten blijft het telkens opnieuw vals alarm te zijn. Oplevingen in de goudprijs waren in de afgelopen maanden nooit een lang leven beschoren. Bovendien doen zich op de goudmarkt vreemde bewegingen voor waar niet meteen een logische verklaring voor te vinden is. Michael Haynes, chief executive officer bij online precious-metals dealer APMEX Inc, is van mening dat er nog altijd kopers opduiken die goud kopen als hedge tegen inflatie. Van die inflatie hebben we tot dusver niet veel gezien, maar de kans bestaat volgens APMEX nog steeds dat die op een onbewaakt moment toch door het plafond vliegt.