De reden voor de stijging was op de eerste plaats een verdere verzwakking van de dollarkoers op de valutamarkten. Bovendien werden de beleggers aangetrokken door het bericht dat de Chinese export voor het eerst in 14 maanden weer is gestegen.

Ben Potter, research analist bij IG Markets in Melbourne, verwijst naar carry-over selling in de U.S. dollar. Potter gelooft dat op basis van dit gegeven de goudprijs verder kan stijgen.

De februari-futures stegen tot 1163 dollar, om vervolgens weer terug te vallen tot 1156,70 dollar. Peter Grandich, goudspecialist bij Agoracom.com, meldt dat nu al bijna tien jaar de vraag naar goud het aanbod overtreft.

Elke correctie lokt weer nieuwe kopers naar de goudmarkt en ditmaal blijkt dat niet anders te zijn. Vrijdag werd een troy ounce goud al 5,20 dollar of een half procent duurder.

De reden voor de stijging was op de eerste plaats een verdere verzwakking van de dollarkoers op de valutamarkten. Bovendien werden de beleggers aangetrokken door het bericht dat de Chinese export voor het eerst in 14 maanden weer is gestegen. Ben Potter, research analist bij IG Markets in Melbourne, verwijst naar carry-over selling in de U.S. dollar. Potter gelooft dat op basis van dit gegeven de goudprijs verder kan stijgen. De februari-futures stegen tot 1163 dollar, om vervolgens weer terug te vallen tot 1156,70 dollar. Peter Grandich, goudspecialist bij Agoracom.com, meldt dat nu al bijna tien jaar de vraag naar goud het aanbod overtreft. Elke correctie lokt weer nieuwe kopers naar de goudmarkt en ditmaal blijkt dat niet anders te zijn. Vrijdag werd een troy ounce goud al 5,20 dollar of een half procent duurder.