De goudprijs bereikte op 9 november op 1424,60 dollar een historische piekkoers. Vanmorgen werd er gehandeld aan 1389,10 dollar per troy ounce in Seoel en dat is een verlies van 1,60% in vergelijking met het slotniveau van gisteren.

Het is de eerste keer in drie weken dat het goud op weekbasis goedkoper wordt. Ook de andere edelmetalen ontsnappen niet aan de correctie. De zilverprijs daalde vanmorgen met 3,70% tot 26,70 dollar per troy ounce, de platinaprijs onderging de grootste correctie in vier maanden.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, ziet steun liggen voor de goudprijs rond 1350 dollar. Voorlopig zijn de beleggers niet meer geneigd om de posities in goud verder uit te breiden.

De goudprijs bereikte op 9 november op 1424,60 dollar een historische piekkoers. Vanmorgen werd er gehandeld aan 1389,10 dollar per troy ounce in Seoel en dat is een verlies van 1,60% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. Het is de eerste keer in drie weken dat het goud op weekbasis goedkoper wordt. Ook de andere edelmetalen ontsnappen niet aan de correctie. De zilverprijs daalde vanmorgen met 3,70% tot 26,70 dollar per troy ounce, de platinaprijs onderging de grootste correctie in vier maanden. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoel, ziet steun liggen voor de goudprijs rond 1350 dollar. Voorlopig zijn de beleggers niet meer geneigd om de posities in goud verder uit te breiden.