Vanmorgen veranderde er weinig bij het goud, in Seoel werd een troy ounce van het edelmetaal verhandeld aan 1254,35 dollar, zodat de historische piek nog steeds binnen handbereik blijft.

Het herstel van de beurskoersen heeft een verdere stijging van de goudprijs afgeremd, zodat de verhoopte nieuwe records er niet zijn gekomen. Uitstel hoeft in dit geval geen afstel te betekenen, wel integendeel.

Chris Yoo, hoofd van het derivativenteam bij Samsung Futures Inc. in Seoel, is van mening dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de goudprijs doorstoot boven het niveau van 1300 dollar. Dit jaar is de goudprijs al met 14% gestegen.

Vanmorgen veranderde er weinig bij het goud, in Seoel werd een troy ounce van het edelmetaal verhandeld aan 1254,35 dollar, zodat de historische piek nog steeds binnen handbereik blijft. Het herstel van de beurskoersen heeft een verdere stijging van de goudprijs afgeremd, zodat de verhoopte nieuwe records er niet zijn gekomen. Uitstel hoeft in dit geval geen afstel te betekenen, wel integendeel. Chris Yoo, hoofd van het derivativenteam bij Samsung Futures Inc. in Seoel, is van mening dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de goudprijs doorstoot boven het niveau van 1300 dollar. Dit jaar is de goudprijs al met 14% gestegen.