Vandaag besteden de analisten nogal wat aandacht aan het goud. De goudprijs blijft nu al enkele weken ter plaatse trappelen, van een overtuigende doorbraak boven het niveau van 1300 dollar is geen sprake. Volgens Mark Bristow van Randgold moet de sector van de goudmijnen haar verantwoordelijkheid opnemen.

Iedereen verlaagt de productie en probeert zo veel mogelijk goud in de markt te verkopen. Daardoor ontstaat er extra druk op de goudprijs. De sector maakte dezelfde fout in de jaren 90, wat toen tot gevolg had dat de goudprijs jarenlang in een berenmarkt bleef.

Vandaag besteden de analisten nogal wat aandacht aan het goud. De goudprijs blijft nu al enkele weken ter plaatse trappelen, van een overtuigende doorbraak boven het niveau van 1300 dollar is geen sprake. Volgens Mark Bristow van Randgold moet de sector van de goudmijnen haar verantwoordelijkheid opnemen. Iedereen verlaagt de productie en probeert zo veel mogelijk goud in de markt te verkopen. Daardoor ontstaat er extra druk op de goudprijs. De sector maakte dezelfde fout in de jaren 90, wat toen tot gevolg had dat de goudprijs jarenlang in een berenmarkt bleef.