De goudprijs profiteert van quantitative easing, want eigenlijk is er sprake van een devaluatie van de dollar. De Amerikaanse munt is niet voor niets deze week teruggevallen tot het laagste niveau in zes maanden.

Gijsbert Groenewegen, partner bij Gold Arrow Capital Management in New York, is van mening dat de financiële markten nu pas goed beseffen wat quantitative easing eigenlijk inhoudt.

Dennis Gartman, econoom en uitgever van de Gartman Letter, ziet het nog optimistischer in. Hij verwacht dat de goudprijs nog een parabolische stijging kan neerzetten.

De goudprijs profiteert van quantitative easing, want eigenlijk is er sprake van een devaluatie van de dollar. De Amerikaanse munt is niet voor niets deze week teruggevallen tot het laagste niveau in zes maanden. Gijsbert Groenewegen, partner bij Gold Arrow Capital Management in New York, is van mening dat de financiële markten nu pas goed beseffen wat quantitative easing eigenlijk inhoudt. Dennis Gartman, econoom en uitgever van de Gartman Letter, ziet het nog optimistischer in. Hij verwacht dat de goudprijs nog een parabolische stijging kan neerzetten.