De Amerikaanse rente-opstoot in 2013 had volgens professor Stefan Duchateau reeds diepgravende gevolgen voor de Zuidoost Aziatische regio waar het overheidsbudget en de lopende rekening dermate dreigt te ontaarden dat de munten het risico lopen om gradueel onderuit te schuiven, hetgeen renteverhogingen noodzakelijk maakt om de inflatoire gevolgen afdoende te bestrijden.

Het laatste wat je op een dergelijk moment nodig heb, is een land als Argentinië dat de spreekwoordelijke handdoek gooit, zijn munt niet meer wenst te ondersteunen op de kapitaalmarkten en zo de speculanten de vrije hand geeft om de wisselkoers drastisch te doen tuimelen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Amerikaanse rente-opstoot in 2013 had volgens professor Stefan Duchateau reeds diepgravende gevolgen voor de Zuidoost Aziatische regio waar het overheidsbudget en de lopende rekening dermate dreigt te ontaarden dat de munten het risico lopen om gradueel onderuit te schuiven, hetgeen renteverhogingen noodzakelijk maakt om de inflatoire gevolgen afdoende te bestrijden. Het laatste wat je op een dergelijk moment nodig heb, is een land als Argentinië dat de spreekwoordelijke handdoek gooit, zijn munt niet meer wenst te ondersteunen op de kapitaalmarkten en zo de speculanten de vrije hand geeft om de wisselkoers drastisch te doen tuimelen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.