Als gevolg van de escalatie van het Koreaans conflict werd de correctie in de goudprijs afgeremd. De goudprijs werd vanmorgen in Singapore eerst een half procent goedkoper, om vervolgens weer wat te herstellen.

Een troy ounce goud kostte in 1193,60 dollar, of 10 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren in New York. Kim Kang Nam, een trader bij Tongyang Futures Co, is van mening dat de correctie in de goudprijs achter de rug is en dat we nu weer hogere koersen tegemoet mogen zien.

De goudprijs bereikte op 14 mei een all-time high op 1249,40 dollar per troy ounce. De edelmetalen worden onder andere ondersteund door de vrees voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis.

Wong Eng Soon, analist bij Phillip Futures, stelt vast dat de vraag naar goud een nieuw recordniveau heeft bereikt. Die trend zal zich in de komende maanden blijven doorzetten, zodat de goudprijs kan blijven stijgen.

Als gevolg van de escalatie van het Koreaans conflict werd de correctie in de goudprijs afgeremd. De goudprijs werd vanmorgen in Singapore eerst een half procent goedkoper, om vervolgens weer wat te herstellen. Een troy ounce goud kostte in 1193,60 dollar, of 10 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren in New York. Kim Kang Nam, een trader bij Tongyang Futures Co, is van mening dat de correctie in de goudprijs achter de rug is en dat we nu weer hogere koersen tegemoet mogen zien. De goudprijs bereikte op 14 mei een all-time high op 1249,40 dollar per troy ounce. De edelmetalen worden onder andere ondersteund door de vrees voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis. Wong Eng Soon, analist bij Phillip Futures, stelt vast dat de vraag naar goud een nieuw recordniveau heeft bereikt. Die trend zal zich in de komende maanden blijven doorzetten, zodat de goudprijs kan blijven stijgen.