Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore iets meer dan 1555 dollar betaald, of een stijging met 0,20% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. In de loop van de morgen tikte de goudprijs aan op 1160 dollar.

De goudmarkt vreest dat het reddingsplan van 45 miljard euro, opgesteld door de Europese Unie en het IMF, niet zal volstaan om te beletten dat de crisis overslaat naar andere landen.

Eugen Weinberg, senior analist bij Commerzbank AG, is van mening dat de goudprijs zal blijven stijgen zolang de onrust rond het Europees schuldenprobleem niet verdwijnt.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore iets meer dan 1555 dollar betaald, of een stijging met 0,20% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. In de loop van de morgen tikte de goudprijs aan op 1160 dollar. De goudmarkt vreest dat het reddingsplan van 45 miljard euro, opgesteld door de Europese Unie en het IMF, niet zal volstaan om te beletten dat de crisis overslaat naar andere landen. Eugen Weinberg, senior analist bij Commerzbank AG, is van mening dat de goudprijs zal blijven stijgen zolang de onrust rond het Europees schuldenprobleem niet verdwijnt.