Op de valutamarkten is de koers van de euro donderdag voor het eerst in drie maanden weer gestegen tot boven het niveau van 1,31 dollar. Aanleiding was de speculatie dat de Europese economie zich sneller gaat herstellen als de Amerikaanse.

Op de Comex in New York steeg de goudprijs in reactie tot opnieuw boven het niveau van 1170 dollar. Met de dollar op een dieptepunt voor de afgelopen drie maanden kan het herstel van de goudprijs zich verder zetten.

Toch lijkt een fundamenteel herstel onwaarschijnlijk zolang de fysieke vraag naar goud niet aantrekt. Dat wordt pas tegen het einde van de zomer verwacht, wanneer het feestenseizoen in India weer begint.

Frank McGhee, hoofddealer bij Integrated Brokerage Services LLC in Chicago, merkt op dat er nog steeds beleggers zijn die goud verkopen om euro's te kopen. Deze switch staat een verdere stijging van de goudprijs in de weg.

Op de valutamarkten is de koers van de euro donderdag voor het eerst in drie maanden weer gestegen tot boven het niveau van 1,31 dollar. Aanleiding was de speculatie dat de Europese economie zich sneller gaat herstellen als de Amerikaanse. Op de Comex in New York steeg de goudprijs in reactie tot opnieuw boven het niveau van 1170 dollar. Met de dollar op een dieptepunt voor de afgelopen drie maanden kan het herstel van de goudprijs zich verder zetten. Toch lijkt een fundamenteel herstel onwaarschijnlijk zolang de fysieke vraag naar goud niet aantrekt. Dat wordt pas tegen het einde van de zomer verwacht, wanneer het feestenseizoen in India weer begint. Frank McGhee, hoofddealer bij Integrated Brokerage Services LLC in Chicago, merkt op dat er nog steeds beleggers zijn die goud verkopen om euro's te kopen. Deze switch staat een verdere stijging van de goudprijs in de weg.