Het valt onmogelijk te voorspellen hoe de beleggers zullen reageren op de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers. Vroeger was dat eenvoudiger, meevallende cijfers gaven automatisch aanleiding tot het opveren van de beurskoersen op Wall Street. Maar zo eenvoudig is het niet meer.

Meevallende cijfers omtrent de jobcreatie kunnen er nu toe leiden dat de financiële markten gaan anticiperen op een taperen door de Amerikaanse centrale bank, meer bepaald het terugschroeven van de steunmaatregelen. Anderzijds zou een barslecht cijfer over de jobcreatie uiteraard ook een slechte ontvangst kunnen krijgen.

Het valt onmogelijk te voorspellen hoe de beleggers zullen reageren op de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers. Vroeger was dat eenvoudiger, meevallende cijfers gaven automatisch aanleiding tot het opveren van de beurskoersen op Wall Street. Maar zo eenvoudig is het niet meer. Meevallende cijfers omtrent de jobcreatie kunnen er nu toe leiden dat de financiële markten gaan anticiperen op een taperen door de Amerikaanse centrale bank, meer bepaald het terugschroeven van de steunmaatregelen. Anderzijds zou een barslecht cijfer over de jobcreatie uiteraard ook een slechte ontvangst kunnen krijgen.