Gisteren werd goud namelijk opnieuw fors duurder. Ook de zilverprijs, die opnieuw 30 dollar noteert, stond vanmorgen gedeeltelijk bloot aan winstnemingen. De interesse voor edelmetalen is in de voorbije dagen opnieuw toegenomen.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1402,47 dollar betaald, of 0,20% minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Woensdag werd het goud op de Comex in New York 1,60% duurder.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat het met de eindejaarsfeesten op komst nu wel even stiller kan worden op de markten voor edelmetalen.

Gisteren werd goud namelijk opnieuw fors duurder. Ook de zilverprijs, die opnieuw 30 dollar noteert, stond vanmorgen gedeeltelijk bloot aan winstnemingen. De interesse voor edelmetalen is in de voorbije dagen opnieuw toegenomen. Voor een troy ounce goud werd vanmorgen 1402,47 dollar betaald, of 0,20% minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Woensdag werd het goud op de Comex in New York 1,60% duurder. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat het met de eindejaarsfeesten op komst nu wel even stiller kan worden op de markten voor edelmetalen.