Op de valutamarkten is de euro opnieuw gaan verzwakken, eveneens als gevolg van de vrees voor een escalatie van de crisis. Deze week wordt een belangrijke week wat de veiling van overheidsobligaties betreft.

Vanmorgen kostte een troy ounce goud 1376,10 dollar, of 0,50% meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag op de Comex in New York. Op weekbasis werd een troy ounce goud vorige week 3,60% goedkoper.

Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd, is van mening dat de beleggers veiligheid bij goud gaan zoeken zolang de begrotingscrisis in Europa niet is opgelost.

Op de valutamarkten is de euro opnieuw gaan verzwakken, eveneens als gevolg van de vrees voor een escalatie van de crisis. Deze week wordt een belangrijke week wat de veiling van overheidsobligaties betreft. Vanmorgen kostte een troy ounce goud 1376,10 dollar, of 0,50% meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag op de Comex in New York. Op weekbasis werd een troy ounce goud vorige week 3,60% goedkoper. Darren Heathcote, head of trading bij Investec Bank (Australia) Ltd, is van mening dat de beleggers veiligheid bij goud gaan zoeken zolang de begrotingscrisis in Europa niet is opgelost.