De goudprijs steeg in Seoul met 0,50% tot 1376,55 dollar, of een stijging met 0,50% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond in New York. Zilver en palladium werden eveneens duurder.

Bruce Ikemizu, head of commodity trading bij Standard Bank Plc in Tokio, is van mening dat rond het niveau van 1375 dollar opnieuw wat kopers in de goudmarkt komen.

Volgens Ikemizu is het baisse-potentieel vanaf de huidige niveaus eerder gering. Hij verwacht echter geen forse beweging in het goud alvorens nieuwjaar achter de rug is. Dan kan de kaap van 1400 dollar worden gerond.

De goudprijs steeg in Seoul met 0,50% tot 1376,55 dollar, of een stijging met 0,50% in vergelijking met het slotniveau van gisterenavond in New York. Zilver en palladium werden eveneens duurder. Bruce Ikemizu, head of commodity trading bij Standard Bank Plc in Tokio, is van mening dat rond het niveau van 1375 dollar opnieuw wat kopers in de goudmarkt komen. Volgens Ikemizu is het baisse-potentieel vanaf de huidige niveaus eerder gering. Hij verwacht echter geen forse beweging in het goud alvorens nieuwjaar achter de rug is. Dan kan de kaap van 1400 dollar worden gerond.