De terugval was hoofdzakelijk het gevolg van een opwaartse correctie in de dollarkoers. De dollar bereikte op de valutamarkten een nieuwe piek tegenover de euro.

In Londen kostte een troy ounce goud gisteren iets meer dan 1134 dollar, vanmorgen was dat in Azië weer wat meer dan 1136 dollar. Op de New York Mercantile Exchange's Comex verloor de goudprijs gisteren 23,60 dollar of zowat 2%.

De spotprijs bereikte op 3 december een piekkoers van 1226,56 dollar, zodat de correctie uit de afgelopen dagen vrij hevig mag worden genoemd. Technisch was de goudprijs inderdaad overkocht, zodat een correctie niet ongelegen kwam.

De ondertoon op de goudmarkt blijft niettemin goed, de centrale banken van zowel India, Rusland als Sri Lanka hebben hun goudreserves verder uitgebouwd.

Bank of Korea gaf echter te horen dat niet van plan te zijn. Een topofficial van de Zuid-Koreaanse centrale bank noemde het goud gisteren een 'illusie'. Overigens daalde ook de zilverprijs gisteren met 3%.

De terugval was hoofdzakelijk het gevolg van een opwaartse correctie in de dollarkoers. De dollar bereikte op de valutamarkten een nieuwe piek tegenover de euro. In Londen kostte een troy ounce goud gisteren iets meer dan 1134 dollar, vanmorgen was dat in Azië weer wat meer dan 1136 dollar. Op de New York Mercantile Exchange's Comex verloor de goudprijs gisteren 23,60 dollar of zowat 2%. De spotprijs bereikte op 3 december een piekkoers van 1226,56 dollar, zodat de correctie uit de afgelopen dagen vrij hevig mag worden genoemd. Technisch was de goudprijs inderdaad overkocht, zodat een correctie niet ongelegen kwam. De ondertoon op de goudmarkt blijft niettemin goed, de centrale banken van zowel India, Rusland als Sri Lanka hebben hun goudreserves verder uitgebouwd. Bank of Korea gaf echter te horen dat niet van plan te zijn. Een topofficial van de Zuid-Koreaanse centrale bank noemde het goud gisteren een 'illusie'. Overigens daalde ook de zilverprijs gisteren met 3%.