Dat is dus niet gebeurd. Toch verwachten de analisten dat China nog voor het einde van dit jaar de basisrente gaat verhogen tot 5,81%, ten opzichte van een huidige stand van 5,65%.

In Seoul kostte een troy ounce goud 1376,28 dollar, of een stijging met 0,60% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Vrijdag corrigeerde de goudprijs met 2,80%.

Deze correctie was de grootste sinds 1 juli. Hwang Il Do, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat een opleving in de goudprijs voorlopig beperkt in tijd en ruimte zal blijven. Op langere termijn blijven de vooruitzichten wel goed.

Dat is dus niet gebeurd. Toch verwachten de analisten dat China nog voor het einde van dit jaar de basisrente gaat verhogen tot 5,81%, ten opzichte van een huidige stand van 5,65%. In Seoul kostte een troy ounce goud 1376,28 dollar, of een stijging met 0,60% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Vrijdag corrigeerde de goudprijs met 2,80%. Deze correctie was de grootste sinds 1 juli. Hwang Il Do, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat een opleving in de goudprijs voorlopig beperkt in tijd en ruimte zal blijven. Op langere termijn blijven de vooruitzichten wel goed.