De correctie bij het goud ging gepaard met een koersval bij anderen grondstoffen, waaronder ook de basismetalen. Een Chinese renteverhoging zou de vraag naar commodities volgens de analisten kunnen doen afnemen.

Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Seoul 1347,32 dolar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. Donderdag werd een bodem bereikt op 1343,53 dollar.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat goud niet kan worden losgekoppeld van de andere grondstoffen. De correctie was gisteren algemeen, zodat ook het goud de dans niet kon ontspringen.

De correctie bij het goud ging gepaard met een koersval bij anderen grondstoffen, waaronder ook de basismetalen. Een Chinese renteverhoging zou de vraag naar commodities volgens de analisten kunnen doen afnemen. Vanmorgen werd voor een troy ounce goud in Seoul 1347,32 dolar betaald, of ongeveer evenveel als het slotniveau van gisteren. Donderdag werd een bodem bereikt op 1343,53 dollar. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat goud niet kan worden losgekoppeld van de andere grondstoffen. De correctie was gisteren algemeen, zodat ook het goud de dans niet kon ontspringen.