Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1427,45 dollar betaald, of een daling met 0,30% ten opzichte van het slotnivau van gisterenavond in New York. Het goud piekte op 7 maart op het niveau van 1444,95 dollar.

Chae Un Soo, in Seoul een trader voor KEB Futures Co, stelt vast dat vooral speculanten op korte termijn winstnemen op hun posities in goud. Volgens deze handelaar is dat echter een fenomeen van tijdelijke aard.

De onderliggende trend op de goudmarkt blijft namelijk goed, er is nog steeds grote belangstelling voor edelmetalen. Er zijn wereldwijd nog steeds een aantal problemen waarmee dient te worden afgerekend.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Singapore 1427,45 dollar betaald, of een daling met 0,30% ten opzichte van het slotnivau van gisterenavond in New York. Het goud piekte op 7 maart op het niveau van 1444,95 dollar. Chae Un Soo, in Seoul een trader voor KEB Futures Co, stelt vast dat vooral speculanten op korte termijn winstnemen op hun posities in goud. Volgens deze handelaar is dat echter een fenomeen van tijdelijke aard. De onderliggende trend op de goudmarkt blijft namelijk goed, er is nog steeds grote belangstelling voor edelmetalen. Er zijn wereldwijd nog steeds een aantal problemen waarmee dient te worden afgerekend.