In Azië werd vanmorgen voor een troy ounce goud 1126 dollar betaald. In het spoor van het goud werd ook platina duurder, de prijs voor het witte metaal steeg door tot het hoogste niveau sinds september 2008.

De beleggers blijven zich indekken tegen een verdere verzwakking van de dollarkoers door goud te kopen. De dollar daalde vanmorgen met 0,30% tegenover een mandje van munten.

Alle aandacht gaat uit naar het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama en diens bezoek aan China. Obama gaat met de Chinese leiders ongetwijfeld praten over de yuan. De Chinese munt is volgens de Amerikanen duidelijk ondergewaardeerd.

Evy Hambro, die bij BlackRock twee commodities funds runt, verwacht dat het goud verwacht gaat stijgen. Hambro is van mening dat de centrale banken nog meer goed gaan kopen.

Over de afgelopen 2 oe week is de goudprijs met 10% gestegen en de opgaande beweging lijkt nog steeds niet te zijn stilgevallen. Hambro vindt het een positief signaal dat de goudprijs in verschillende munten stijgt, wat door deze fondsbeheerder als een teken van kracht geïnterpreteerd wordt.

In Azië werd vanmorgen voor een troy ounce goud 1126 dollar betaald. In het spoor van het goud werd ook platina duurder, de prijs voor het witte metaal steeg door tot het hoogste niveau sinds september 2008. De beleggers blijven zich indekken tegen een verdere verzwakking van de dollarkoers door goud te kopen. De dollar daalde vanmorgen met 0,30% tegenover een mandje van munten. Alle aandacht gaat uit naar het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama en diens bezoek aan China. Obama gaat met de Chinese leiders ongetwijfeld praten over de yuan. De Chinese munt is volgens de Amerikanen duidelijk ondergewaardeerd. Evy Hambro, die bij BlackRock twee commodities funds runt, verwacht dat het goud verwacht gaat stijgen. Hambro is van mening dat de centrale banken nog meer goed gaan kopen. Over de afgelopen 2 oe week is de goudprijs met 10% gestegen en de opgaande beweging lijkt nog steeds niet te zijn stilgevallen. Hambro vindt het een positief signaal dat de goudprijs in verschillende munten stijgt, wat door deze fondsbeheerder als een teken van kracht geïnterpreteerd wordt.