Opvallend is dat de goudprijs opnieuw onder druk staat, een evolutie die samenvalt met een stevige correctie bij Bitcoin. Voor een troy ounce goud wordt nog iets meer dan 1235 dollar betaald, of ruim een procent minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Volgens Suki Cooper van Barclays kan de goudprijs in de komende weken en maanden consolideren, echter met risico's aan de onderkant. In november werd goud 2% duurder, terwijl de zilverprijs een daling met meer dan 10% te slikken kreeg. Op het vlak van macro-economische gegevens wordt het deze week een belangrijke week.

Opvallend is dat de goudprijs opnieuw onder druk staat, een evolutie die samenvalt met een stevige correctie bij Bitcoin. Voor een troy ounce goud wordt nog iets meer dan 1235 dollar betaald, of ruim een procent minder dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. Volgens Suki Cooper van Barclays kan de goudprijs in de komende weken en maanden consolideren, echter met risico's aan de onderkant. In november werd goud 2% duurder, terwijl de zilverprijs een daling met meer dan 10% te slikken kreeg. Op het vlak van macro-economische gegevens wordt het deze week een belangrijke week.