Het is opvallend dat de goudprijs opnieuw onder druk staat. Het sentiment rond het goud werd opnieuw negatief toen het edelmetaal na een hoopgevend herstel opnieuw stilviel en de kaap van 1500 dollar niet kon ronden. Heel wat analisten zijn het geloof in het goud kwijtgeraakt.

Wanneer de technische steun wordt doorbroken, kan het baisse-potentieel bij het goud nog groot zijn. Uit de recent gepubliceerde macro-economische indicatoren is gebleken dat niet zozeer inflatie dan wel deflatie momenteel de belangrijkste bedreiging vormt.

Het is opvallend dat de goudprijs opnieuw onder druk staat. Het sentiment rond het goud werd opnieuw negatief toen het edelmetaal na een hoopgevend herstel opnieuw stilviel en de kaap van 1500 dollar niet kon ronden. Heel wat analisten zijn het geloof in het goud kwijtgeraakt. Wanneer de technische steun wordt doorbroken, kan het baisse-potentieel bij het goud nog groot zijn. Uit de recent gepubliceerde macro-economische indicatoren is gebleken dat niet zozeer inflatie dan wel deflatie momenteel de belangrijkste bedreiging vormt.