Het is natuurlijk mooi meegenomen dat de stijging van de obligatierente even wordt afgeremd, het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is teruggevallen tot onder het niveau van 2,20%. Toch waarschuwen heel wat analisten dat de obligatierente zal blijven stijgen.

Ook de goudprijs is vandaag opnieuw lager, een troy ounce goud wordt bijna 20 dollar goedkoper. Voorlopig bevindt het goud zich nog in de trading range van 1350 tot 1425 dollar, maar de goudprijs bevindt zich wel gevaarlijk dicht aan de onderkant van dit tradingkanaal.

Het is natuurlijk mooi meegenomen dat de stijging van de obligatierente even wordt afgeremd, het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie is teruggevallen tot onder het niveau van 2,20%. Toch waarschuwen heel wat analisten dat de obligatierente zal blijven stijgen. Ook de goudprijs is vandaag opnieuw lager, een troy ounce goud wordt bijna 20 dollar goedkoper. Voorlopig bevindt het goud zich nog in de trading range van 1350 tot 1425 dollar, maar de goudprijs bevindt zich wel gevaarlijk dicht aan de onderkant van dit tradingkanaal.