De dollar is volgens verschillende maatstaven historisch oververkocht terwijl het sentiment over de Amerikaanse munt heel somber is. De kans is daarom groot dat de dollar aantrekt doorheen de komende periode, zo merkt BC Research op.

Gezien de goudprijs als een spiegelbeeld heeft gefungeerd doorheen de voorbije periode lijkt het logisch dat de goudprijs zou corrigeren bij een dollarstijging. De regio 980-1020 USD per ons zou hierbij als een sterke steunzone moeten dienen.

De langetermijnvisie van BC Research blijft echter optimistisch op de goudprijs.

De dollar is volgens verschillende maatstaven historisch oververkocht terwijl het sentiment over de Amerikaanse munt heel somber is. De kans is daarom groot dat de dollar aantrekt doorheen de komende periode, zo merkt BC Research op. Gezien de goudprijs als een spiegelbeeld heeft gefungeerd doorheen de voorbije periode lijkt het logisch dat de goudprijs zou corrigeren bij een dollarstijging. De regio 980-1020 USD per ons zou hierbij als een sterke steunzone moeten dienen. De langetermijnvisie van BC Research blijft echter optimistisch op de goudprijs.