In Seoul werd er 1381,15 dollar voor een troy ounce goud betaald, waarbij de goudprijs in de loop van de sessie zowel verder corrigeerde als een beperkt herstel liet optekenen.

Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat de stijging van de dollarkoers de beleggers een goed excuus gaf om winst te nemen op hun posities in goud.

Hij verwacht dat de goudprijs na een gezonde correctie opnieuw kan gaan stijgen. Veel zal afhangen van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december. Wanneer die meevallen, kan de dollarkoers verder gaan stijgen.

In Seoul werd er 1381,15 dollar voor een troy ounce goud betaald, waarbij de goudprijs in de loop van de sessie zowel verder corrigeerde als een beperkt herstel liet optekenen. Hwang Il Doo, senior trader bij Korea Exchange Bank Futures Co. in Seoul, is van mening dat de stijging van de dollarkoers de beleggers een goed excuus gaf om winst te nemen op hun posities in goud. Hij verwacht dat de goudprijs na een gezonde correctie opnieuw kan gaan stijgen. Veel zal afhangen van de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december. Wanneer die meevallen, kan de dollarkoers verder gaan stijgen.