Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan 1236,90 dollar, na een stijging met 4,70% in de loop van de maand. In juni bereikte de goudprijs een recordniveau van 1265,30 dollar.

Eugen Weinberg, head of commodity research bij Commerzbank AG, ziet nog steeds grote interesse voor goud van de kant van de beleggers. Die interesse zal groot blijven zolang de economische indicatoren zwak blijven.

Weinberg ziet nog een groot potentieel weggelegd voor het goud, hij verwacht dat de goudprijs volgend jaar kan doorstijgen naar 1500 dollar per troy ounce. Ook zilver en platina kunnen fors duurder gaan worden.

Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan 1236,90 dollar, na een stijging met 4,70% in de loop van de maand. In juni bereikte de goudprijs een recordniveau van 1265,30 dollar. Eugen Weinberg, head of commodity research bij Commerzbank AG, ziet nog steeds grote interesse voor goud van de kant van de beleggers. Die interesse zal groot blijven zolang de economische indicatoren zwak blijven. Weinberg ziet nog een groot potentieel weggelegd voor het goud, hij verwacht dat de goudprijs volgend jaar kan doorstijgen naar 1500 dollar per troy ounce. Ook zilver en platina kunnen fors duurder gaan worden.