De eerste reden voor de stijging van de onzekerheid is volgens Chief Executive Officer Jamie Sokalsky van Barrick Gold de algemene economische onzekerheid.

Daarnaast is het aanbod aan goud kleiner dan de vraag. Op basis van beide factoren gaat Jamie Sokalsky er van uit dat de goudprijs snel de kaap van 2000 dollar per troy ounce zal ronden. De CEO van Sokalsky deed deze uitspraken op het Denver Gold Forum.

Geen onredelijk prijsniveau

Volgens Newmont Mining Corporation CEO Richard O'Brien is een goudprijs van 2000 dollar per troy ounce zeker geen onredelijk uitgangspunt.

O'Brien was eveneens één van de sprekers op het Forum die druk werd beluisterd. De andere speeches gingen eigenlijk allemaal dezelfde richting uit.

De goudprijs is nu al 11 jaar op rij gestegen, waarbij op 6 september in 2011 op 1923,70 dollar een nieuw recordniveau werd opgetekend. Volgens O'Brien kopen veel beleggers goud omdat ze op geen enkele manier nog vertrouwen hebben in de central banken.

De eerste reden voor de stijging van de onzekerheid is volgens Chief Executive Officer Jamie Sokalsky van Barrick Gold de algemene economische onzekerheid. Daarnaast is het aanbod aan goud kleiner dan de vraag. Op basis van beide factoren gaat Jamie Sokalsky er van uit dat de goudprijs snel de kaap van 2000 dollar per troy ounce zal ronden. De CEO van Sokalsky deed deze uitspraken op het Denver Gold Forum. Geen onredelijk prijsniveauVolgens Newmont Mining Corporation CEO Richard O'Brien is een goudprijs van 2000 dollar per troy ounce zeker geen onredelijk uitgangspunt. O'Brien was eveneens één van de sprekers op het Forum die druk werd beluisterd. De andere speeches gingen eigenlijk allemaal dezelfde richting uit. De goudprijs is nu al 11 jaar op rij gestegen, waarbij op 6 september in 2011 op 1923,70 dollar een nieuw recordniveau werd opgetekend. Volgens O'Brien kopen veel beleggers goud omdat ze op geen enkele manier nog vertrouwen hebben in de central banken.