De zilverprijs noteert boven 24 dollar en bereikte het hoogste niveau in 30 jaar. Maar niet alleen goud en zilver liggen goed op koers, ook de andere edelmetalen voelen de wind volop in de zeilen blazen.

De CRB index, de belangrijkste grondstoffenindex, stond op een hoogtepunt voor de afgelopen twee jaar en doorbraak voor het eerst sinds oktober 2008 de kaap van 300 punten.

Twee belangrijke commodities-gerelateerde munten - de AUD en de CAD - bereikten pariteit met de dollarkoers. Wat is de drijfveer achter de commodities-gekte? Heel eenvoudig: de dollar verzwakt omdat het zo goed als zeker is dat de FED haar monetaire politiek volgende maand gaat verruimen.

De zilverprijs noteert boven 24 dollar en bereikte het hoogste niveau in 30 jaar. Maar niet alleen goud en zilver liggen goed op koers, ook de andere edelmetalen voelen de wind volop in de zeilen blazen. De CRB index, de belangrijkste grondstoffenindex, stond op een hoogtepunt voor de afgelopen twee jaar en doorbraak voor het eerst sinds oktober 2008 de kaap van 300 punten. Twee belangrijke commodities-gerelateerde munten - de AUD en de CAD - bereikten pariteit met de dollarkoers. Wat is de drijfveer achter de commodities-gekte? Heel eenvoudig: de dollar verzwakt omdat het zo goed als zeker is dat de FED haar monetaire politiek volgende maand gaat verruimen.