De goudprijs heeft zich enigszins hersteld, maar toch het vooral de yen verantwoordelijk voor het feit dat de goudprijs uitgedrukt in yen nieuwe recordniveaus bereikte.

Opvallend was wel dat het goud minder sterk steeg dan de andere edelmetalen. Traditioneel is zilver inderdaad volatieler dan goud.

Daarnaast viel op dat ook platina en palladium zeer sterk voor de dag kwamen.

De platinaprijs bereikte een piek voor de afgelopen 3 maanden, een troy ounce palladium steeg door tot het hoogste prijsniveau voor de afgelopen 16 maanden.

De vrees voor een valutacrisis heeft de vraag naar edelmetalen weer doe toenemen.

De goudprijs heeft zich enigszins hersteld, maar toch het vooral de yen verantwoordelijk voor het feit dat de goudprijs uitgedrukt in yen nieuwe recordniveaus bereikte. Opvallend was wel dat het goud minder sterk steeg dan de andere edelmetalen. Traditioneel is zilver inderdaad volatieler dan goud. Daarnaast viel op dat ook platina en palladium zeer sterk voor de dag kwamen. De platinaprijs bereikte een piek voor de afgelopen 3 maanden, een troy ounce palladium steeg door tot het hoogste prijsniveau voor de afgelopen 16 maanden. De vrees voor een valutacrisis heeft de vraag naar edelmetalen weer doe toenemen.