In euro eindigden de prijzen van goud en zilver wel lager want de Europese eenheidsmunt won vorige week 1,8 procent tegenover de dollar.

Opmerkelijk is dat de goudprijs in Japanse yen (JPY) wel een recordniveau bereikte. De Japanse munt is in vrije val na de aankondiging van nieuwe monetaire maatregelen door de centrale bank.

Ook de dollar blijft onder druk staan. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, daalde op weekbasis met 1,2 procent.

De goudmijnaandelen konden zich opnieuw niet onderscheiden. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) sloot de week zo goed als onveranderd af (+0,1 procent). Vorig jaar daalde de HUI met 11 procent.

In euro eindigden de prijzen van goud en zilver wel lager want de Europese eenheidsmunt won vorige week 1,8 procent tegenover de dollar. Opmerkelijk is dat de goudprijs in Japanse yen (JPY) wel een recordniveau bereikte. De Japanse munt is in vrije val na de aankondiging van nieuwe monetaire maatregelen door de centrale bank. Ook de dollar blijft onder druk staan. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere valuta, daalde op weekbasis met 1,2 procent. De goudmijnaandelen konden zich opnieuw niet onderscheiden. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) sloot de week zo goed als onveranderd af (+0,1 procent). Vorig jaar daalde de HUI met 11 procent.