Het probleem is dat goud een grondstof is die allesbehalve vluchtig mag worden genoemd. Alle goud dat ooit is gedolven, bestaat nog steeds.

Al dat goud heeft samen een enorme waarde. Volgens sommige bronnen zou al het goud dat op de wereld beschikbaar is een waarde hebben die die van de gezamenlijke Duitse, Chinese en Japanse beurzen overtreft. Bovendien kan er nog steeds meer goud worden gedolven.

Piek voor afgelopen 74 jaar ten opzichte van Amerikaanse lonen

De hausse voor de afgelopen jaren heeft de goudprijs naar niveaus getild die door de beleggers niet lang als aantrekkelijk worden ervaren. Dat verklaart deels waarom goud zijn status van veilige vluchthaven heeft kwijtgespeeld. De beleggers geloven namelijk niet meer in het potentieel van het goud.

Misschien veelzeggend is dat de goudprijs op een piekniveau voor de afgelopen 120 jaar tegenover VS-vastgoed noteert, dit ondanks het feit dat de Amerikaanse woningprijzen fors zijn gedaald. Goud noteert bovendien op een piek voor de afgelopen 74 jaar ten opzichte van de Amerikaanse lonen.

Het probleem is dat goud een grondstof is die allesbehalve vluchtig mag worden genoemd. Alle goud dat ooit is gedolven, bestaat nog steeds. Al dat goud heeft samen een enorme waarde. Volgens sommige bronnen zou al het goud dat op de wereld beschikbaar is een waarde hebben die die van de gezamenlijke Duitse, Chinese en Japanse beurzen overtreft. Bovendien kan er nog steeds meer goud worden gedolven. Piek voor afgelopen 74 jaar ten opzichte van Amerikaanse lonen De hausse voor de afgelopen jaren heeft de goudprijs naar niveaus getild die door de beleggers niet lang als aantrekkelijk worden ervaren. Dat verklaart deels waarom goud zijn status van veilige vluchthaven heeft kwijtgespeeld. De beleggers geloven namelijk niet meer in het potentieel van het goud. Misschien veelzeggend is dat de goudprijs op een piekniveau voor de afgelopen 120 jaar tegenover VS-vastgoed noteert, dit ondanks het feit dat de Amerikaanse woningprijzen fors zijn gedaald. Goud noteert bovendien op een piek voor de afgelopen 74 jaar ten opzichte van de Amerikaanse lonen.