Rohit Savant van CPM Group wijst er op dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw aan het stijgen is. In de huidige omstandigheden geven de beleggers de voorkeur aan vastrentende waarden in plaats van aan goud.

Een hogere rente betekent namelijk dat de dollarkoers ondersteund wordt. Meestal stijgt de goudprijs wanneer de dollar verzwakt en vice versa. Maar Axel Merk van Merk Investments wijst op nog een andere factor.

De Amerikaanse regering zou graag wat meer inflatie zien, want zo kan de schuldenberg geleidelijk aan afgebouwd worden. Met het oog op inflatiedreiging is goud dan weer wel interessant.

Rohit Savant van CPM Group wijst er op dat de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie opnieuw aan het stijgen is. In de huidige omstandigheden geven de beleggers de voorkeur aan vastrentende waarden in plaats van aan goud. Een hogere rente betekent namelijk dat de dollarkoers ondersteund wordt. Meestal stijgt de goudprijs wanneer de dollar verzwakt en vice versa. Maar Axel Merk van Merk Investments wijst op nog een andere factor. De Amerikaanse regering zou graag wat meer inflatie zien, want zo kan de schuldenberg geleidelijk aan afgebouwd worden. Met het oog op inflatiedreiging is goud dan weer wel interessant.