Vanmorgen kostte de december-future 1082,50 dollar per troy ounce, of 2,40 dollar minder dan het slotniveau van gisteren. In New York werd gisterenavond afgesloten op 1084,90 dollar. Vanmiddag liep de goudprijs op tot iets boven 1094 dollar.

Het Internationaal Monetair Fonds kondigde gisteren de verkoop aan van 200 metrische ton goud aan de Reserve Bank of India. De transactie maakt deel uit van een totaal aangekondigde verkoop van 403,30 metrische ton goud.

Volgens de analisten vormt de aankoop door de Indische centrale bank het bewijs dat er nog voldoende huaase-potentieel aanwezig is. De opwaartse beweging werd nog versterkt door het sluiten van short-opties en nieuwe aankopen als gevolg van optie-contracten.

Goudhandelaren wijzen er op dat de verkoop van oud goud is stilgevallen nu de goudprijs maar blijft stijgen. De vraag naar juwelen is echter grotendeels stilgevallen en zal slechts herstellen wanneer de goudprijs terugval onder het niveau van 1050 dollar.

Vanmorgen kostte de december-future 1082,50 dollar per troy ounce, of 2,40 dollar minder dan het slotniveau van gisteren. In New York werd gisterenavond afgesloten op 1084,90 dollar. Vanmiddag liep de goudprijs op tot iets boven 1094 dollar. Het Internationaal Monetair Fonds kondigde gisteren de verkoop aan van 200 metrische ton goud aan de Reserve Bank of India. De transactie maakt deel uit van een totaal aangekondigde verkoop van 403,30 metrische ton goud. Volgens de analisten vormt de aankoop door de Indische centrale bank het bewijs dat er nog voldoende huaase-potentieel aanwezig is. De opwaartse beweging werd nog versterkt door het sluiten van short-opties en nieuwe aankopen als gevolg van optie-contracten. Goudhandelaren wijzen er op dat de verkoop van oud goud is stilgevallen nu de goudprijs maar blijft stijgen. De vraag naar juwelen is echter grotendeels stilgevallen en zal slechts herstellen wanneer de goudprijs terugval onder het niveau van 1050 dollar.