De Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index, de index die wordt berekend door Hulbert Financial Digest en die het sentiment peilt bij de nieuwsbrieven die zich op goud focussen, is niet echt positief voor het edelmetaal.

De index staat maar op 46,60%, wat wil zeggen dat de auteurs van deze nieuwsbrieven maar voor de helft in goud zijn belegd. De recente stijging van de goudprijs heeft het sentiment dus niet noemenswaardig verbeterd.

Toen de goudprijs in december 2009 een nieuwe piek bereikte, stond de Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index op 68% en dat was het hoogste niveau in meer dan een jaar.

De index kan echter ook als een contra-indicator worden beschouwd, wat wil zeggen dat de kansen op een stijging van de goudprijs relatief klein zijn wanneer het sentiment te optimistisch is.

Tegen die achtergrond lijken de kansen op een stijging van de goudprijs nu groter dan in december, toen de stijging van de goudprijs overigens ook is stilgevallen.

De Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index, de index die wordt berekend door Hulbert Financial Digest en die het sentiment peilt bij de nieuwsbrieven die zich op goud focussen, is niet echt positief voor het edelmetaal. De index staat maar op 46,60%, wat wil zeggen dat de auteurs van deze nieuwsbrieven maar voor de helft in goud zijn belegd. De recente stijging van de goudprijs heeft het sentiment dus niet noemenswaardig verbeterd. Toen de goudprijs in december 2009 een nieuwe piek bereikte, stond de Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index op 68% en dat was het hoogste niveau in meer dan een jaar. De index kan echter ook als een contra-indicator worden beschouwd, wat wil zeggen dat de kansen op een stijging van de goudprijs relatief klein zijn wanneer het sentiment te optimistisch is. Tegen die achtergrond lijken de kansen op een stijging van de goudprijs nu groter dan in december, toen de stijging van de goudprijs overigens ook is stilgevallen.