Zenuwachtige beleggers kopen goud in hun zoektocht naar een veilige vluchthaven. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben het algemene gevoel van onbehagen nog doen toenemen.

Rajesh Patel, hoofd van de trading bij Spread Co, is van mening dat de goudprijs nu nog verder kan gaan stijgen. De US gold futures voor levering in augustus zijn zelfs gestegen tot 1254,50 dollar en de opwaartse beweging lijkt vandaag nog niet tot stilstand te zijn gekomen.

Eén van de bekommernissen van de beleggers is de inflatie, die de belangstelling voor goud blijft aanwakkeren. Patel stelt dat wanneer op grote schaal geld wordt geschapen dit geld op zeker moment onvermijdelijk een deel van zijn waarde gaat verliezen.

Quantitative easing ondermijnt zodoende de waarde van de westerse valuta's en activa. De Europese Unie pakt de schuldencrisis verkeerd aan door meer schulden aan te gaan en dat kan op een bepaald moment fout gaan aflopen.

Niet iedereen is echter even positief voor het goud. Robert Prechter, president van Elliott Wave International, is van mening dat de goudprijs de zoveelste zeepbel aan het vormen is. Hij verwacht een correctie van ongeveer 40% in de goudprijs, onder andere omdat Europa niet op inflatie maar op deflatie afstevent.

Zenuwachtige beleggers kopen goud in hun zoektocht naar een veilige vluchthaven. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben het algemene gevoel van onbehagen nog doen toenemen. Rajesh Patel, hoofd van de trading bij Spread Co, is van mening dat de goudprijs nu nog verder kan gaan stijgen. De US gold futures voor levering in augustus zijn zelfs gestegen tot 1254,50 dollar en de opwaartse beweging lijkt vandaag nog niet tot stilstand te zijn gekomen. Eén van de bekommernissen van de beleggers is de inflatie, die de belangstelling voor goud blijft aanwakkeren. Patel stelt dat wanneer op grote schaal geld wordt geschapen dit geld op zeker moment onvermijdelijk een deel van zijn waarde gaat verliezen. Quantitative easing ondermijnt zodoende de waarde van de westerse valuta's en activa. De Europese Unie pakt de schuldencrisis verkeerd aan door meer schulden aan te gaan en dat kan op een bepaald moment fout gaan aflopen. Niet iedereen is echter even positief voor het goud. Robert Prechter, president van Elliott Wave International, is van mening dat de goudprijs de zoveelste zeepbel aan het vormen is. Hij verwacht een correctie van ongeveer 40% in de goudprijs, onder andere omdat Europa niet op inflatie maar op deflatie afstevent.