Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Seoul 1330,22 dollar betaald, of evenveel als het slotniveau van gisterenavond op de Comex in New York. De trend bij het goud is op korte termijn nog steeds dalend.

Op lange termijn is de trend echter stijgend, zodat er mogelijk sprake is van een tijdelijke correctie. Op 7 december bereikte de goudprijs een recordniveau op 1431,25 dollar.

Vanaf dat punt heeft het goud zowat 100 dollar per troy ounce moeten prijsgeven. De meeste analisten blijven echter positief voor de edelmetalen, het zou slechts een kwestie van tijd zijn alvorens de prijs herstelt.

Voor een troy ounce goud werd vanmorgen in Seoul 1330,22 dollar betaald, of evenveel als het slotniveau van gisterenavond op de Comex in New York. De trend bij het goud is op korte termijn nog steeds dalend. Op lange termijn is de trend echter stijgend, zodat er mogelijk sprake is van een tijdelijke correctie. Op 7 december bereikte de goudprijs een recordniveau op 1431,25 dollar. Vanaf dat punt heeft het goud zowat 100 dollar per troy ounce moeten prijsgeven. De meeste analisten blijven echter positief voor de edelmetalen, het zou slechts een kwestie van tijd zijn alvorens de prijs herstelt.