Peter Hug van Kitco Metals is van mening dat de factoren die tot dusver de goudprijs ondersteunden, zijn weggevallen. De vrees voor inflatie is volledig naar de achtergrond verdwenen, politiek lijken de Verenigde Staten weer alles onder controle te hebben en de wereldeconomie is aan de beterhand.

De goudprijs is dit jaar al met bijna 30% gedaald en stevent op het eerste verliesjaar sinds 2000 af. Hug verwacht dat de goudprijs in de komende maanden verder zal wegzakken, zonder dat meteen duidelijk is waar de bodem zal worden gevonden. Mogelijk krijgt de goudprijs rond 1150 dollar enig soelaas.

Peter Hug van Kitco Metals is van mening dat de factoren die tot dusver de goudprijs ondersteunden, zijn weggevallen. De vrees voor inflatie is volledig naar de achtergrond verdwenen, politiek lijken de Verenigde Staten weer alles onder controle te hebben en de wereldeconomie is aan de beterhand. De goudprijs is dit jaar al met bijna 30% gedaald en stevent op het eerste verliesjaar sinds 2000 af. Hug verwacht dat de goudprijs in de komende maanden verder zal wegzakken, zonder dat meteen duidelijk is waar de bodem zal worden gevonden. Mogelijk krijgt de goudprijs rond 1150 dollar enig soelaas.