Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Singapore meer dan 1.394 dollar betaald worden, het hoogste punt sinds september 2013.

De goudprijs zit al enige tijd in de lift omdat beleggers vaker veilige geachte bestemmingen zoals goud opzoeken tijdens onrustige tijden op de financiële markten, door de politieke onrust rond Iran en de handelsspanningen.

De Fed liet woensdag verstaan dat de economische onzekerheden zijn toegenomen en dat gepast zal worden opgetreden om de groei te ondersteunen. De dollar zwakte af na het rentebesluit. Daardoor wordt het voor beleggers met andere valuta goedkoper om goud te kopen, wat de prijs omhoog stuurt.

Kenners denken dat de goudprijs nog verder kan gaan stijgen door een soepeler monetair beleid van centrale banken. In september 2011 bereikte de goudprijs het hoogste peil ooit met meer dan 1.900 dollar. Toen was er ook grote onzekerheid op de financiële markten.

Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moest op de termijnmarkt in Singapore meer dan 1.394 dollar betaald worden, het hoogste punt sinds september 2013.De goudprijs zit al enige tijd in de lift omdat beleggers vaker veilige geachte bestemmingen zoals goud opzoeken tijdens onrustige tijden op de financiële markten, door de politieke onrust rond Iran en de handelsspanningen. De Fed liet woensdag verstaan dat de economische onzekerheden zijn toegenomen en dat gepast zal worden opgetreden om de groei te ondersteunen. De dollar zwakte af na het rentebesluit. Daardoor wordt het voor beleggers met andere valuta goedkoper om goud te kopen, wat de prijs omhoog stuurt. Kenners denken dat de goudprijs nog verder kan gaan stijgen door een soepeler monetair beleid van centrale banken. In september 2011 bereikte de goudprijs het hoogste peil ooit met meer dan 1.900 dollar. Toen was er ook grote onzekerheid op de financiële markten.