Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan 1239,45 dollar, terwijl er gisteren in New York op een bepaald moment 1240,50 dollar voor een troy ounce goud werd betaald.

Sommige handelaren verwachten dat de goudprijs na de recente klim opnieuw kwetsbaar wordt voor een correctie. Park Hyeon van Eugene Investments & Futures wijst er op dat goud technisch overkocht is.

Toch zijn er een aantal factoren die in de richting van een verdere stijging van de goudprijs. Zo neemt de druk op de Zuid-Koreaanse centrale bank om meer goud te kopen voortdurend toe.

Vanmorgen werd er in Singapore gehandeld aan 1239,45 dollar, terwijl er gisteren in New York op een bepaald moment 1240,50 dollar voor een troy ounce goud werd betaald. Sommige handelaren verwachten dat de goudprijs na de recente klim opnieuw kwetsbaar wordt voor een correctie. Park Hyeon van Eugene Investments & Futures wijst er op dat goud technisch overkocht is. Toch zijn er een aantal factoren die in de richting van een verdere stijging van de goudprijs. Zo neemt de druk op de Zuid-Koreaanse centrale bank om meer goud te kopen voortdurend toe.