De correctie bij het goud heeft te maken met speculatie dat de beleggersvraag naar goud aan het afbrokkelen is. Die speculatie is ingegeven door het feit dat het goud er niet in slaagt om zijn recordrace verder te zetten.

Tetsuya Yoshii, vice president derivatenproducten bij Mizuho Corporate Bank Ltd. in Tokio, is van mening dat onder 1200 dollar koopjesjagers gaan opduiken, hij verwacht niet dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog fors gaat dalen.

De prijzen voor platina en palladium zouden echter wel verder kunnen dalen, dit vanwege een vertraging van de autoverkopen in China.

Het China Automotive Technology & Research Center maakte bekend dat de autoverkopen in juni nog maar met 10,90% zijn gestegen, tegenover stijgingen met respectievelijk 34% en 25% in april en mei.

Song Quanli, secretaris-generaal bij China National Gold Group, maakte bekend dat de Chinese goudproductie dit jaar met 5% kan stijgen tot ongeveer 313 ton.

Volgens de topman van de grootste Chinese goudmijngroep is die stijging echter onvoldoende om de vraag bij te houden. Die vraag zou tijdens de eerste helft van het jaar met 30 tot 40% zijn gestegen.

De correctie bij het goud heeft te maken met speculatie dat de beleggersvraag naar goud aan het afbrokkelen is. Die speculatie is ingegeven door het feit dat het goud er niet in slaagt om zijn recordrace verder te zetten. Tetsuya Yoshii, vice president derivatenproducten bij Mizuho Corporate Bank Ltd. in Tokio, is van mening dat onder 1200 dollar koopjesjagers gaan opduiken, hij verwacht niet dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog fors gaat dalen. De prijzen voor platina en palladium zouden echter wel verder kunnen dalen, dit vanwege een vertraging van de autoverkopen in China. Het China Automotive Technology & Research Center maakte bekend dat de autoverkopen in juni nog maar met 10,90% zijn gestegen, tegenover stijgingen met respectievelijk 34% en 25% in april en mei. Song Quanli, secretaris-generaal bij China National Gold Group, maakte bekend dat de Chinese goudproductie dit jaar met 5% kan stijgen tot ongeveer 313 ton. Volgens de topman van de grootste Chinese goudmijngroep is die stijging echter onvoldoende om de vraag bij te houden. Die vraag zou tijdens de eerste helft van het jaar met 30 tot 40% zijn gestegen.