Daarbij wordt door de analisten verwezen naar de onzekerheid op de valutamarkten, waar onder andere de Europese begrotingscrisis diepe gaten heeft geslagen. Daarnaast stijgen ook de consumentenprijzen, wat meer inflatie betekent.

Zilver, palladium en platina stegen voor het tweede jaar op rij. Vanmorgen werd goud verhandeld aan 1409,40 dollar, of ongeveer aan hetzelfde niveau als gisterenavond in New York.

Li Ning, analist bij China International Futures (Shanghai) Co, is van mening dat de goudprijs volgend jaar kan blijven stijgen. Een aantal problemen zijn nog niet opgelost en gaan ook niet snel opgelost raken. Dit jaar is de goudprijs met 28% gestegen.

Daarbij wordt door de analisten verwezen naar de onzekerheid op de valutamarkten, waar onder andere de Europese begrotingscrisis diepe gaten heeft geslagen. Daarnaast stijgen ook de consumentenprijzen, wat meer inflatie betekent. Zilver, palladium en platina stegen voor het tweede jaar op rij. Vanmorgen werd goud verhandeld aan 1409,40 dollar, of ongeveer aan hetzelfde niveau als gisterenavond in New York. Li Ning, analist bij China International Futures (Shanghai) Co, is van mening dat de goudprijs volgend jaar kan blijven stijgen. Een aantal problemen zijn nog niet opgelost en gaan ook niet snel opgelost raken. Dit jaar is de goudprijs met 28% gestegen.