Met het financieel jaar 2013 verliep het volgens professor Stefan Duchateau zoals met een jazz-concert. Een enthousiast begin, met een knoert van een januari-effect dat werd geïnspireerd door het vooruitzicht van stevige bedrijfswinsten in de VSA, een geleidelijk (zij het bescheiden) herstel van de economische groei in Europa, de stabilisatie van de banken- en Eurocrisis en -naar goede traditie- hooggespannen verwachtingen omtrent de prestaties van de groeilanden, met een voorspelbare sterrol voor China.

Dat alles tegen de achtergrond van lage inflatie zodat niet enkel de korte termijnrente maar ook de lange termijnrente zeer laag zou kunnen blijven. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Met het financieel jaar 2013 verliep het volgens professor Stefan Duchateau zoals met een jazz-concert. Een enthousiast begin, met een knoert van een januari-effect dat werd geïnspireerd door het vooruitzicht van stevige bedrijfswinsten in de VSA, een geleidelijk (zij het bescheiden) herstel van de economische groei in Europa, de stabilisatie van de banken- en Eurocrisis en -naar goede traditie- hooggespannen verwachtingen omtrent de prestaties van de groeilanden, met een voorspelbare sterrol voor China. Dat alles tegen de achtergrond van lage inflatie zodat niet enkel de korte termijnrente maar ook de lange termijnrente zeer laag zou kunnen blijven. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.