De zeer matige ontwikkeling van de inflatie geeft volgens professor Stefan Duchateau aan dat het tempo waarmee het terugschroeven van de monetaire impulsen door de Amerikaanse centrale bank zou moeten gebeuren slechts een zeer lage urgentiegraad behoeft.

Of kort samengevat: een verdere afname van het maandelijkse aankooppakket met $ 1 miljard, bescheiden inflatieverwachtingen en beperkte rentestijgingen op het lange einde van de curve, verbeterende groeiverwachting in de VS en Europa en (gemiddeld) betere bedrijfsresultaten ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De zeer matige ontwikkeling van de inflatie geeft volgens professor Stefan Duchateau aan dat het tempo waarmee het terugschroeven van de monetaire impulsen door de Amerikaanse centrale bank zou moeten gebeuren slechts een zeer lage urgentiegraad behoeft. Of kort samengevat: een verdere afname van het maandelijkse aankooppakket met $ 1 miljard, bescheiden inflatieverwachtingen en beperkte rentestijgingen op het lange einde van de curve, verbeterende groeiverwachting in de VS en Europa en (gemiddeld) betere bedrijfsresultaten ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.