Het verminderen en het uiteindelijke stoppen van de QE betekent volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas niet dat het monetaire beleid in 's werelds grootste economie nu ineens restrictief zou worden. De korte rente zal nog een hele tijd laag blijven. De eerste renteverhoging komt pas ten vroegste eind 2015.

En dit is meteen een van de redenen waarom de aandelenmarkten relatief goed ondersteund zullen blijven. Het is zodoende niet verwonderlijk dat de beurzen zich vandaag van hun betere zijde laten zien. Overigens lijkt de rust op de financiële markten voorlopig teruggekeerd.

Het verminderen en het uiteindelijke stoppen van de QE betekent volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas niet dat het monetaire beleid in 's werelds grootste economie nu ineens restrictief zou worden. De korte rente zal nog een hele tijd laag blijven. De eerste renteverhoging komt pas ten vroegste eind 2015. En dit is meteen een van de redenen waarom de aandelenmarkten relatief goed ondersteund zullen blijven. Het is zodoende niet verwonderlijk dat de beurzen zich vandaag van hun betere zijde laten zien. Overigens lijkt de rust op de financiële markten voorlopig teruggekeerd.