Concreet wil dit volgens Kendall zeggen dat de goudprijs kan terugvallen tot niveaus die voor het laatst opgetekend werden voor de Amerikaanse centrale bank begonnen is om obligaties in te kopen. Bij wijze van geheugensteuntje: de FED startte tweeënhalf jaar geleden met Quantative Easing.

Op dat moment werd een troy ounce goud verhandeld aan 1100 tot 1150 dollar per troy ounce. Op de huidige koersniveaus is goud nog altijd relatief duur, zowel naar historische normen als in vergelijking met andere asset classes. Het is met andere woorden nog te vroeg om goud te kopen.

Concreet wil dit volgens Kendall zeggen dat de goudprijs kan terugvallen tot niveaus die voor het laatst opgetekend werden voor de Amerikaanse centrale bank begonnen is om obligaties in te kopen. Bij wijze van geheugensteuntje: de FED startte tweeënhalf jaar geleden met Quantative Easing. Op dat moment werd een troy ounce goud verhandeld aan 1100 tot 1150 dollar per troy ounce. Op de huidige koersniveaus is goud nog altijd relatief duur, zowel naar historische normen als in vergelijking met andere asset classes. Het is met andere woorden nog te vroeg om goud te kopen.